Nieuws
E-waste race

E-waste race

Woensdag 5 juni 2024

Beste ouders/verzorgers,

 

Wij, de leerlingen van groep 6 & 7 van De Schalm doen mee aan een spannende
E-waste race. Dit is een wedstrijd waarbij we zoveel mogelijk elektronisch afval inzamelen. Dit afval bestaat uit oude of kapotte elektrische apparaten, zoals telefoons, stofzuigers en nog veel meer, maar geen batterijen!

 

Waarom doen we dit?
Elektronisch afval bevat waardevolle grondstoffen die hergebruikt kunnen worden. Door deze apparaten in te zamelen, zorgen we ervoor dat deze grondstoffen niet opraken en dat er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn het is dus niet alleen goed voor onze school, maar ook voor het milieu.

Voor elk apparaat dat we inzamelen, krijgen we punten. Hoe meer apparaten we inzamelen, hoe meer punten we krijgen. En hoe meer punten we hebben, hoe groter de kans is dat wij de hoofdprijs winnen: een schoolreisje naar Diergaarde Blijdorp inclusief lunch!
Dit zou een geweldige ervaring zijn voor ons allemaal

Maar we kunnen dit niet zonder uw hulp. Daarom vragen we u om uw oude of kapotte elektrische apparaten niet weg te gooien, maar bij ons in te leveren. Dit kan tot 13 juni. U kunt deze apparaten inleveren op school. Het liefst op maandag tot vrijdag tussen 08:30 en 16.30. Wij zorgen ervoor dat ze op de juiste manier worden gerecycled.

Elke bijdrage, groot of klein brengt ons een stap dichter bij ons doel. En samen maken we niet alleen kans op een geweldige prijs, maar dragen we ook bij aan een duurzamere wereld.

We hopen dat u ons wilt helpen met deze actie en danken u alvast voor uw steun.

 

Met vriendelijke groet,
Tim, Teun, Qais, Ella, Jonathan en heel groep 6 & 7

 

https://ewasterace.nl/over-ewaste-race

 


Terug