Cito toetsen

Woensdag 28 april 2021

Beste ouders/verzorgers,

De afgelopen weken hebben alle Schalmpies van de groepen 3 tot en met 7 de Cito toetsen gemaakt. Door de lockdown veel later dan gepland, vandaar dat ze niet in het rapport stonden vermeld. Toch zijn ze afgenomen, maar dit keer om te kijken op welke gebieden en onderdelen nog extra kan worden geoefend na de periode van thuisonderwijs. Als we kijken naar de gemiddelde resultaten van de gehele school, kunnen we stellen dat er geen grote leerachterstanden zijn opgelopen waarvan in de media wordt gesproken. De resultaten zijn ten opzichte van de midden toetsen van vorig jaar over het algemeen verbeterd.

Aan het eind van dit schooljaar zullen ze nog een keer de Cito toetsen maken en deze worden uiteraard wel in het laatste rapport opgenomen. Als er op dit moment opvallende zaken zijn in de leerontwikkeling van uw zoon/dochter waar extra op geoefend kan worden, dan zal de leerkracht contact met u opnemen.

Met vriendelijke groet,

Team OBS de Schalm