Verteltas bijeenkomsten ieder dinsdag

Woensdag 25 september 2019

De Verteltas bijeenkomst wordt iedere dinsdag gehouden in de ouderkamer van 09:00 -11:00 uur.

Er is een team enthousiaste Verteltas ouders die samenwerken om deze mooie tassen te maken. Toch kunnen wij altijd nog hulp gebruiken van andere ouders. Lijkt het u leuk om de school te helpen bij het maken van deze tassen? U bent van harte welkom om op een dinsdag aan te sluiten en te ervaren hoe we te werk gaan. Naast de gezelligheid en het inzetten van uw eigen creativiteit, draagt u bij aan de taalontwikkeling van kinderen!

Wat is de Verteltas?

• De Verteltas is een prachtig versierde tas waar materiaal in zit waarmee ouders hun kind kunnen helpen met de Nederlandse taal.
  • Iedere Verteltas heeft een ander thema. In de Verteltas zit: een prentenboek, cd waarop het boek is ingesproken, informatieboek over het thema, spelletjes over het thema, knuffels, speelgoed, verkleedkleren en nog veel meer.
  • De Verteltassen worden door ouders gemaakt en bedacht. Ze gaan in een uitleensysteem mee naar huis.
  • Met de Verteltassen kunnen ouders op een speelse manier de woordenschat, het taalbegrip en het taalgebruik van kinderen stimuleren. Heel belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen!