Corona- info voor de Schalmen

Vrijdag 19 november 2021

Beste Schalmen,

De afgelopen tijd lopen de coronabesmettingen in Nederland weer op. Het kabinet heeft nieuwe maatregelen ingesteld. Voor onze school verandert er op dit moment nog niet veel. In deze brief zetten we de actuele informatie en een aantal veel gestelde vragen op een rij. Hebben jullie na het lezen van dit bericht (staat ook op de mail) nog vragen, dan kunnen jullie altijd bij ons terecht.

Basismaatregelen

Op school houden wij ons aan de basismaatregelen:

• We wassen regelmatig onze handen;
  • Waar mogelijk houden volwassenen 1,5 meter afstand tot elkaar;
  • Bij klachten blijven medewerkers thuis en laten wij ons testen;
  • Wij zorgen voor voldoende ventilatie en meten de luchtkwaliteit;
  • Bezoekers dragen bij voorkeur een mondkapje totdat zij ergens hebben plaatsgenomen

Mag een kind naar school met klachten?

Kinderen met verkoudheidsklachten moeten thuisblijven (tenzij in overleg met de leerkracht anders is besloten). Jullie Schalmpie mag weer naar school als het 24 uur klachtenvrij is of negatief getest.

Wat te doen als een kind een positieve uitslag heeft op de coronatest?

De GGD geeft advies over de specifieke situatie. Jullie kind mag in ieder geval niet naar school en gaat in isolatie. Jullie horen van de GGD wanneer jullie kind weer naar school mag. Graag horen wij van jullie wanneer jullie kind positief getest is, zodat wij gepaste acties kunnen inzetten.

Wat te doen als een huisgenoot van een kind positief getest is?

Sinds maandag 15 november geldt dat huisgenoten van iemand die corona heeft ook thuis moeten blijven. Jullie kunnen jullie kind op de vijfde dag het na laatste contact met de besmette huisgenoot laten testen. Bij een negatieve test mag jullie Schalmpie weer naar school. Als jullie je kind niet laten testen, mag het tien dagen na het laatste contact met de besmette huisgenoot weer naar school (tenzij jullie kind in de tussentijd zélf klachten ontwikkelt).

Wat te doen als een klasgenoot van uw kind corona heeft?

In principe mogen alle overige kinderen uit de groep gewoon naar school. Het is wel van belang om de gezondheid van de kinderen goed in de gaten te houden. Ontwikkelt jullie kind ook klachten, dan vragen wij jullie om hem of haar thuis te houden en adviseren wij om het te laten testen. Is uw kind 24 uur klachtenvrij of negatief getest dan mag hij of zij weer naar school. Wanneer er sprake is van een mogelijke clusterbesmetting, dan blijft de hele groep thuis en schakelen we over op online onderwijs.

Wat te doen als de leerkracht van jullie kind besmet is?

De groep blijft thuis. We schakelen dan over op online onderwijs, geven een fysiek lespakket mee en toegang tot oefensoftware. Bovendien verstrekken we een laptop voor de kinderen die dat nodig hebben. Jullie dienen dan wel een gebruikersovereenkomst te tekenen. Op de 5e dag na het contact met de besmette leerkracht, adviseren we jullie om je kind te laten testen. Daarna bekijken we of er vervanging mogelijk is. Het grootste gevaar voor kruisbestuiving is dan immers geweken. Mocht van deze situatie sprake zijn, dan volgt er natuurlijk aanvullende informatie.

Ouders in de school
De rapportendag voor de groepen 3 t/m 8 op 25 november doen we live, tenzij jullie liever online in gesprek gaan (geef dat dan aan bij de leerkracht.
Voor die dag geldt:

• Kom op tijd (of blijf anders buiten wachten)
  • Kom niet met klachten (maak een andere afspraak met de leerkracht)
  • Ga 1 voor 1 naar binnen door de ingang die jullie kind ook gebruikt
  • Ontsmet de handen
  • Draag een mondkapje totdat jullie zijn gaan zitten
  • Houd ruim afstand van de leerkracht

Tot slot

Wij willen jullie wederom hartelijk danken voor de manier waarop we met u hebben kunnen samenwerken in de afgelopen periode. Ondanks de maatregelen en ook de verschillende overtuigingen zijn we altijd in verbinding gebleven met elkaar. Alle Schalmen werken mee aan een veilig schoolklimaat en dat is fantastisch! We zien daarom ook de komende periode vol vertrouwen tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Simone, Louise en Pamela (team Veiligheid)