Nieuws
Heerlijk gestart!

Heerlijk gestart!

Vrijdag 3 september 2021

Beste Schalmen en Schalmpies,

De kop is eraf. We zijn heerlijk gestart. Het loopt vanaf het begin soepel. Alsof de Schalmpies er niet 6 weken tussenuit zijn geweest!

De eerste periode noemen we de formingfase. We tasten af en tonen positieve emoties en ambities in een enthousiaste sfeer.

Daarna volgen er doorgaans enkele weken met meer reuring. Sommige kinderen krijgen te maken met teleurstellingen of er is wat gesteggel over de regels. In deze stormingfase zijn we extra alert. De PBS- filmpjes zijn dan heel waardevol.

Uiteindelijk zal de werkelijke rust neerdalen. In de normingfase steken leerlingen en leraren de koppen bij elkaar In elke groep maken we werkafspraken die we nakomen, verdelen we de rollen en stellen onze doelen. 

Tot slot merken we dat iedere groep groter is dan de som der delen. Dat elk collectief in de performingfase boven zichzelf kan uitstijgen en een topprestatie kan leveren.

We hopen heel erg op zo'n 'normaal' schooljaar. We hebben van de gemeente in elk geval een mooie boodschap meegekregen (zie afbeelding).

Tot het Ouder Vertel!- moment op 9 september.

Met een vrolijke elleboog,

Crew OBS De Schalm

 


Terug