E-waste race groep 7 en 8

Woensdag 9 juni 2021

Hallo Schalmen en Schalmpies,

De kinderen van groep 7 en 8 doen mee met de E-waste race 2021 en hebben daarbij jullie hulp nodig!

Wat is de E-waste race.

De E-waste race is een wedstrijd tussen scholen in de regio om zoveel mogelijk elektronisch afval te verzamelen. De groep die het meest inzamelt per leerling wint een fantastische prijs!

E-waste staat voor elektronisch afval. Op dit moment wordt in Nederland iets meer dan de helft van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled. Dit is enorm zonde, want het zit vol met waardevolle materialen. Gaat u maar eens na wat u mogelijk thuis nog heeft liggen: een oude telefoon, wekker, kapotte printer of dvd-speler?

Hoe kan ik helpen?

Breng al het elektronisch afval dat nog ergens in huis rondslingert naar de Schalm. Breng het zelf en geef het af bij juf Lien of geef het mee aan uw kind, dan kan het ingeleverd worden bij de juf of meester. Vertel het aan de buren, in je familie, aan de bewoners van je flat, aan iedereen die mee kan helpen om onze leerlingen te steunen. De race is 7 juni begonnen en zal 4 weken duren. We hopen op een geweldig resultaat!

Met vriendelijke groet,

Team De Schalm