beleid ongeoorloofd schoolverzuim

Dinsdag 1 juni 2021

De gemeente handhaaft ook in Corona- tijd de wet op de leerplicht. Dat betekent dat de kinderen niet te laat mogen komen en wij de absenten zorgvuldig moeten registreren. Ook bij het verlenen van verlof, dienen wij ons aan de regels te houden. We worden daarop gecontroleerd.

In praktijk betekent dat:
* We de ouders gaan bellen van wie het kind het afgelopen kwartaal meer dan drie keer te laat is gekomen
* We bij het toekennen van verlof (ook al is het minder dan 10 dagen) ons aan de richtlijnen dienen te houden

Het beleid richt zich op een stabiele, veilige situatie voor ieder kind met de zekerheid van duurzaam, goed onderwijs.

Ook al is het in individuele gevallen soms lastig te aanvaarden, hopen we op begrip van een ieder.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Klik dan hier!

Met een warme elleboog,