Nieuws
Bijzondere berichtgeving

Bijzondere berichtgeving

Dinsdag 29 september 2020

Beste Schalmen,

Vervelend nieuws

Gisteren hebben we te horen gekregen dat een medewerker positief is getest op het Coronavirus (COVID- 19). Dit is natuurlijk een heel vervelend bericht. In de eerste plaats voor haar en haar partner. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat dit ook heel veel vragen bij jullie oproept. We pogen die met deze brief te beantwoorden.

Quarantaine

De leerkracht over wie het gaat is donderdag voor het laatst op school geweest. Zij was die week in de groepen van de Schalmpies uit 1-2a en 5. Ze had toen nog geen klachten en volgde alle veiligheidsmaatregelen goed op. De griep openbaarde zich bij haar pas dit weekend. Vanaf dat moment is zij in quarantaine gegaan. Ze blijft uiteraard thuis totdat er sprake is van volledig herstel.

Maatregelen op school

Het besmettingsgevaar is gering, maar wel aanwezig. Voor álle Schalmpies gelden vanaf nu dezelfde maatregelen! Of zij nu in direct contact geweest zijn met haar of niet. Wij zijn immers een kleine school. De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft ons erop gewezen dat jullie allemaal de komende 10 dagen de gezondheid van jullie kinderen goed in de gaten moeten houden. Jullie kunnen dan denken aan klachten zoals neusverkoudheid, hoesten en/of koorts.

Nemen jullie deze verschijnselen waar? Dan moet jullie kind thuis blijven tot en met 8 oktober. Neem telefonisch contact op met de GGD. Zij zullen bekijken of het nodig is om uw kind te laten testen. Heeft jullie kind ook last van koorts of benauwdheid? Dan moeten alle huisgenoten ook thuis blijven.

Verder houdt iedereen zich aan de richtlijnen die jullie kunnen vinden op deze website: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19.

We blijven natuurlijk met elkaar goed opletten

Wij hebben in het team duidelijk gecommuniceerd over de betekenis hiervan voor de Schalmpies en de rest van de organisatie. Twee andere collega's laten zich daarom uit voorzorg nu ook testen en de kinderen uit hun groepen (1-2b en 5) blijven tot nader orde thuis. De Schalmen uit hun groep krijgen uiterlijk de volgende dag via de mail en de groepsapp te horen op welke manier hun onderwijs voortgezet gaat worden.

De overige Schalmpies mogen gewoon naar buiten en kunnen ook naar school. Zij moeten wel zoveel mogelijk proberen 1,5 meter afstand te houden tot kinderen ouder dan 12 en volwassenen. Dat hoeven zij echter niet te doen binnen het eigen gezin.  Ze moeten meer dan ooit vaak én goed de handen wassen en hoesten en niezen in hun elleboog.

Heeft u nog vragen?

We kunnen ons voorstellen dat dit een naar bericht voor jullie is. Misschien maken jullie je zorgen of hebben jullie nog vragen. Bellen naar de GGD kan altijd. Het telefoonnummer van is 010 – 433 98 97. Jullie kunnen je ook richten tot onze directeur. De telefoonnummers zijn 010- 485.83.93 of 06- 11.53.79.54.
Mailen kan ook: pamela.tjonappian@stichtingboor.nl.

Sterkte in de komende tijd.

Met een vriendelijke elleboog,

Crew OBS De Schalm


Terug