Nieuws
Thuisblijven bij gezondheidsklachten

Thuisblijven bij gezondheidsklachten

Vrijdag 19 juni 2020

Beste Schalmen en Schalmpies,

Meester Ivar start maandag weer na 2 dagen van afwezigheid. Dat betekent dat groep 4 weer onderwijs zal krijgen!

Hij voelde zich even niet zo lekker en is op advies van het veiligheidsteam thuisgebleven. Zoals verwacht bleek het loos alarm.

Volgen wij té strikt de richtlijnen van het RIVM? Wij denken van niet. We nemen geen enkel risico. Het protocol schrijft immers voor:

"...We snappen heel goed dat leerkrachten zich verantwoordelijk voelen voor continuïteit van het onderwijs en daarom bij milde klachten overwegen om tóch te werken. Dit laat grote betrokkenheid zien, die past bij het werken in het onderwijs.

Toch willen we graag nogmaals benadrukken dat we van alle collega’s verwachten dat zij thuisblijven bij gezondheidsklachten passend bij corona. Ook als dit lichte klachten zijn en ook al heeft dit tot gevolg dat een klas naar huis moet worden gestuurd..."

Die regel hebben we dus in acht genomen en die geldt voor ons allemaal!

Kortom:

Bij verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) moet je thuisblijven. Ook bij hoesten, benauwdheid, verhoging/koorts of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). In geval van twijfel: blijf thuis. De gezondheid staat voorop. We moeten met elkaar de kans op verspreiding zo klein mogelijk houden.

Met een gezonde elleboog,

Crew OBS De Schalm


Terug